Jablková rýže
Publikováno: 28. 2. 201330 g rýže, voda, sůl,
pudink: 80 g (1 menší kus) jablka, 10 g (1 pol. lžíce) krystal. cukru, 5 g (1 káv. lžička) vanil. cukru, špetka skořice, citr. šťáva, 50 – 100 ml vody, 5 g (1 káv. lžička) vanil. pudinkového prášku + 30 ml vody, 30 – 50 ml šlehačky Hole.
Postup :
1. Přebranou, spařenou a studenou vodou propláchnutou rýži podlijeme vodou, přidáme sůl a dusíme do měkka (asi 15-20 minut).
2. Hotovou dušenou rýži necháme vychladnout.
3. Omyté jablka oloupeme, zbavíme jadřince a nastrouháme na hrubo.
4. Nastrouhané jablko dáme do kastrůlku, přisladíme cukrem, přidáme vanil. cukr, skořici, citr. šťávu, podlijeme vodou a dusíme do měkka na hustou kaši asi 10 minut.
5. Vanilkový pudinkový prášek rozmícháme ve vodě.
6. Do vařící jablkové kaše nalijeme rozmíchaný pudinkový prášek a za stálého míchání krátce povaříme ( asi 2 – 3 minuty).
7. Jablkový vychladlý pudink dobře promícháme s vychladlou rýží, přidáme ušlehanou šlehačku Hole a podáváme.
… dobrou chuť !
Jedna hotová porce váží: 280 g
Obsahuje : 138 mg fenylalaninu, 3,2 g bílkovin, 11,2 g tuků, 57,6 g sacharidů,1462 kJ/348 kcal