Jablkový pudink
Publikováno: 28. 2. 2013250 g jablek, 10 g (1 pol. lžíce) krystal. cukru, 5 g (1 káv. lžička) vanil. cukru, špetka skořice, citr. šťáva, 50 – 100 ml vody, 10 g (1 pol. lžíce) vanil. pudinkového prášku + 30 ml vody, dle chuti na ozdobu nízkobílk. šlehačku Hole – 30ml.
Postup
1. Omytá jablka oloupeme, zbavíme jadřince a nastrouháme na hrubo.
2. Nastrouhaná jablka dáme do kastrůlku, přisladíme cukrem, přidáme vanil. cukr, skořici, citr. šťávu, podlijeme vodou a dusíme do měkka na hustou kaši asi 10 – 15 minut.
3. Vanilkový pudinkový prášek rozmícháme ve vodě.
4. Do vařící jablkové kaše nalijeme rozmíchaný pudinkový prášek ve vodě a za stálého míchání krátce povaříme ( asi 3 minuty).
5. Uvařený, horký jablečný pudink nalijeme do připravených kompotových misek nebo pohárů a můžeme ozdobit ušlehanou nízkobíl. šlehačkou Hole nebo ovocem.
… dobrou chuť !
Jedna hotová porce váží (bez šlehačky a ovoce): 250 g
Obsahuje: 57 mg fenylalaninu, 1,0 g bílkovin, 1 g tuků, 61,0 g sacharidů, 1034 kJ /246 kcal
Jedna hotová porce (se šlehačkou a ovocem) váží: 280 g
Obsahuje: 67,5 mg fenylalaninu, 1,2 g bílkovin, 9,1 g tuků, 62,1 g sacharidů, 1411 kJ/336 kcal