Plněné nízkobílkovinné keksy
Publikováno: 28. 2. 20131 balení (250 g) nízkobílkovinných keksů, 1 balení čokoládové polevy v prášku Vitana, barevné sypání
kakaový krém: 80 g másla (Hery), 40 g mouč. cukru, 1 bal. vanil. cukru, 20 g (1/2 bal.) vanil. pudinku + 150 ml nízkobíl. mléka (Zajíc, lp-drink), 2 kávové lžičky kakaového prášku.
Postup :
1. Připravíme krém. Máslo utřeme s moučkovým a vanilkovým cukrem.
2. K utřenému základu přidáme vychladlý, uvařený, hustý pudink, který připravíme tak, že vanilkový pudinkový prášek rozmícháme v nízkobíl. mléce a za stálého míchání vaříme do zhoustnutí. Dochutíme kakaovým práškem a vše vyšleháme šlehačem v hladký krém.
3. Hotovým krémem slepíme vždy 2 ks nízkobílkovinných keksů.
4. Takto připravené keksy potřeme čokoládovou (citrónovou) polevou, připravenou dle návodu na obalu.
5. Zdobíme barevným sypáním dle vlastní fantazie.
… dobrou chuť !
Připravíme 12 ks nízkobílkovinných keksů
1 kus (35 g) obsahuje: 14,6 mg fenylalaninu, 0,5 g bílkovin, 12,5 g tuků, 24,2 g sacharidů, 895 kJ/213 kcal