Plněné nízkobílkovinné piškoty
Publikováno: 28. 2. 20131 balení (250 g) nízkobílkovinných piškotů, 1 balení čokoládové polevy v prášku Vitana, barevné sypání
ovocný krém: 80 g másla (Hery), 40 g mouč. cukru, 1 bal. vanil. cukru, 20 g (1/2 bal.) vanil. pudinku + 150 ml nízkobíl. mléka (Zajíc, lp-drink), 30 g (asi 2 polévkové lžíce) ovocného džemu
Postup :
1. Připravíme krém. Máslo utřeme s moučkovým a vanilkovým cukrem.
2. K utřenému základu přidáme vychladlý, uvařený, hustý pudink, který připravíme tak, že vanilkový pudinkový prášek rozmícháme v nízkobíl. mléce a za stálého míchání vaříme do zhoustnutí. Dochutíme ovocným džemem a vše vyšleháme šlehačem v hladký krém.
3. Hotovým krémem slepíme vždy 2 ks nízkobílkovinných piškotů.
4. Takto připravené piškoty potřeme čokoládovou (citrónovou) polevou, připravenou dle návodu na obalu.
5. Zdobíme barevným sypáním dle vlastní fantazie.
… dobrou chuť !
Připravíme 15 ks nízkobíl. piškotů
1 kus (25 g) obsahuje: 7,2 mg fenylalaninu, 0,2 g bílkovin, 9,9 g tuků, 16,5 g sacharidů,727 kJ/173 kcal