Slavnostní medovníčky
Publikováno: 28. 2. 20131 balení (250 g) medovníčků, 1 balení citrónové polevy v prášku Vitana, barevné sypání na ozdobu
vanilkový krém: 80 g másla (Hery), 40 g mouč. cukru, 1 bal. vanil. cukru, 20 g (1/2 bal.) vanil. pudinku + 150 ml nízkobíl. mléka (Zajíc, lp-drink)
Postup :
1. Připravíme krém. Máslo utřeme s moučkovým a vanilkovým cukrem.
2. K utřenému základu přidáme vychladlý, uvařený, hustý pudink, který připravíme tak, že vanilkový pudinkový prášek rozmícháme v nízkobíl. mléce a za stálého míchání vaříme do zhoustnutí. Vše vyšleháme šlehačem v hladký krém.
3. Hotovým krémem slepíme vždy 2 ks medovníčků.
4. Takto připravené perníčky potřeme citrónovou polevou, připravenou dle návodu na obalu.
5. Zdobíme barevným sypáním dle vlastní fantazie.
… dobrou chuť !
Připravíme 15 ks perníčků
1 kus (25 g) obsahuje: 8,2 mg fenylalaninu, 0,2 g bílkovin, 6,1 g tuků, 21 g sacharidů,592 kJ/141 kcal