Menu

Vaříme zdravě a chutně pro fenylketonuriky II.

Publikováno: 28. 2. 2013

kucharka_s

 

Obsah knihy

  1. Teoretický úvod
    • 1. Výživa v dětství pohledem odborníka na výživu.
    • 2. Proč se dítě narodí s fenylketonurií?
    • 3. Jak funguje látková přeměna člověka s fenylketonurií a jak je možné fenylketonurii léčit?
    • 4. Sestavení správného jídelníčku krok za krokem, potravinová pyramida při fenylketonurii.
    • 5. PKU dieta při sportu, v těhotenství, v dospělosti.
    • 6. Nemoc a PKU dieta.
    • 7. Máte příliš vysokou či příliš nízkou hladinu fenylalaninu v krvi? Jak správně situaci zhodnotit a jak postupovat?
  2. Recepturní část včetně postupových receptů
    • 1. Polévky
    • 2. Omáčky
    • 3. Přílohy
    • 4. Zeleninová jídla
    • 5. Hlavní sladká jídla
    • 6. Zeleninové saláty
    • 7. Moučníky
    • 8. Ostatní
    • 9. Kojenecké recepty
  3. Tabulková část
    • 1. Přepočet obsahu fenylalaninu z bílkovin v potravinách, včetně návodu
      k jeho používání.
    • 2. Základní potravinové tabulky + nové analýzy u výrobků
    • 3. Tabulky hotových jídel z nové recepturní části
    • 4. Zaměňovací tabulky hotových jídel, včetně návodu k jejich používání

Ukázky:

 

Jak lze knihu získat?

Nejjednodušeji ji mohou zájemci získat u svého ošetřujícího lékaře v PKU centru.
Knih je dostatek pro všechny klienty s PKU v České a Slovenské republice. V
případě, že příslušné centrum ještě knihy nemá, je možno vyzvednout je osobně
na Klinice dětí a dorostu ve Vinohradské nemocnici u dietní sestry paní Jany
Komárkové po předchozí domluvě.

Tel.: 267 16 3733, e-mail: jana.komarkova@fnkv.cz

Publikace je poskytována zdarma rodinám dětí s PKU, dospělým s PKU a zdravotnickým
zařízením.

 
sex izle,türk seks Hd Film izle Linux Vps hosting Seo Danışmanlığı